Okulumuzda Deprem Farkındalığı Artırıldı: Öğrencilere Eğitim Verildi ve DÜDÜK Dağıtıldı

Osmancık MEB AKUB (Arama Kurtama Birirmi)  Öncülüğünde Afet Bilinci Oluşturma Çalışmaları Gerçekleştirildi

Osmancık'ta, 1-7 Mart Deprem Farkındalık Haftası kapsamında önemli bir adım atıldı. Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Osmancık MEB AKUB (Arama Kurtarma Birimi), öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışmalarını başlattı.

Tüm sınıflarda gerçekleştirilen etkinliklerde, afetler esnasında nasıl davranılması gerektiği konusunda temel bilgiler öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı ve gösterildi. Deprem anında yapılması gerekenler, güvenli alanların belirlenmesi ve acil durum planlarının oluşturulması gibi konular vurgulandı.

Öğrencilere afetlerde hayati öneme sahip olan deprem çantasının içeriği hakkında bilgi verilirken, çantanın ilk malzemesi olan düdük de öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla hediye edildi. Deprem çantası, acil durumlarda temel ihtiyaçları karşılayabilecek malzemelerin bulunduğu ve hayat kurtarıcı olabilecek bir araç olarak önemli bir rol üstleniyor.

Okul müdürümüz Cemil KARAÇIRAK, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, afetler konusunda toplumun bilinçlenmesinin ve hazırlıklı olmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, öğrencilere verilen eğitimlerin sadece okul ortamında değil, ailelerle de paylaşılması gerektiğine dikkat çekildi.

Bu etkinliklerle, Osmancık'ta deprem farkındalığının artırılması ve genç nesillerin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması hedefleniyor.

05-03-202405-03-202405-03-2024